Mooimakers beloont scholen voor hun inzet

https://www.gva.be/cnt/dmf20230918_94631191?fbclid=IwAR1HQABWBhyqjKdJYSqRokiPMlk9MEx5IfumScDnM7DBAixDauS_lQoJthk

Schepen Jenne Meyvis (links) en burgemeester Luc Bouckaert (rechts) overhandigen in de Regenboogschool de cheque.
Schepen Jenne Meyvis (links) en burgemeester Luc Bouckaert (rechts) overhandigen in de Regenboogschool de cheque. — © bar

Hemiksem – 

De twee Hemiksemse gemeentelijke basisscholen De Regenboog en Het Klaverbos hebben centjes verdiend met ‘Operatie Proper’. Met hun inzet voor de Mooimakers-campagne om de schoolomgeving van zwerfvuil te ontdoen, mochten ze een cheque in ontvangst nemen.

In Het Klaverbos doen ze dat nog eens over.
In Het Klaverbos doen ze dat nog eens over. — © gemeente Hemiksem

Burgemeester Luc Bouckaert en schepen van Milieu Jenne Meyvis (CD&V-Groen) brachten maandagvoormiddag een bezoek aan beide scholen. Voor de Regenboogschool hadden ze een cheque van 750 euro in petto.

“In het raam van MOS (Milieuzorg op school) namen we deel aan de Mooimakers-campagne”, vertelt zorgjuf en coördinator Karen De Weerdt. “Met alle klassen van de lagere school en de derde kleuterklas stelden we een beurtrol op om maandelijks in de omgeving van de school tot aan het park in de Callebeekstraat zwerfvuil op te ruimen. Wekelijks is ook een andere klas van dienst om de speelplaats netjes te houden. Met een werkgroep werken, we die initiatieven uit”, licht ze toe.

“Ook voor dit jaar hebben we opnieuw voor ‘Operatie Proper’ ingetekend. Naast de beurtrol voor het ruimen van zwerfvuil willen we dit jaar ook extra focussen op het sorteren van afval. Al deze acties maken deel uit van een ruimer geheel rond Milieuzorg op school waarrond we het hele schooljaar door initiatieven ondernemen”, vertelt de zorgjuf. “We gaan nu een leerlingenraad oprichten om samen met de kinderen te bespreken waarvoor we dit geld gaan gebruiken. Een van de ideeën is om de speelplaats nog extra op te fleuren.”

De andere gemeentelijke basisschool, Het Klaverbos, mocht een cheque van 675 euro in ontvangst nemen. “Ook wij lassen met de klassen een beurtol in om niet alleen de speelplaats, maar ook de schoolomgeving proper te houden”, vertelt directeur Sarah Cordon. “Daarvoor kochten we zelf ook al materiaal als afvalprikkers en materiaal aan. Ook het sorteren is een belangrijk aandachtspunt om onze kinderen al vanaf het begin deze boodschap mee te geven.”

(bar)

Plaats een reactie

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑